Uutiset

Kuolimon vesiensuojelun yleissuunnitelma oli esillä Olkkolan Hovissa 19.9.2017 klo 17.30

13.9.2017

PISARA Tiedote 33.

Kuolimon vesiensuojelun yleissuunnitelma esiteltiin
Olkkolan Hovissa 19.9.2017 klo 17.30

Kuolimo on yksi Suomen kirkkaimmista ja puhtaimmista järvistä ja se on valittu valtakunnalliseksi vertailujärveksi. Kuolimollakin on havaittu muutoksia veden laadussa.

Kuolimon valuma-alueelle on valmistunut laaja metsätalouden vesiensuojelun yleissuunnitelma. Nyt laadittu yleissuunnitelma kattaa Kuolimon valuma-alueen Savitaipaleen kunnan alueella. Suunnitelma sisältää tietoa vesiensuojelutoimenpiteiden tarpeesta ja kiireellisyydestä sekä esittää toimenpiteitä toteutettavaksi. Valtaosa Kuolimon valuma-alueesta on metsätalousmaata. Tästä syystä myös vesiensuojelusuunnittelussa ja toimenpiteissä pääpaino on metsämaalla.

Suunnitelman on laatinut OTSO Metsäpalvelut Oy ja työn on tilannut Lappeenrannan seudun ympäristötoimen PISARA -vesistökunnostushanke.

Yleissuunnitelmaa on kesän aikana esitelty maanomistajille ja asukkaille. Valmis suunnitelma esiteltiin tiistaina 19.9.2017 alkaen klo 17.30 Olkkolan Hovissa, Olkkolantien 2, Savitaipale. Kavitarjoilu.

Tilaisuus oli maksuton ja avoin kaikille.

Tilaisuuden järjesti Lappeenrannan seudun ympäristötoimi/PISARA –hanke yhteistyössä vesiensuojeluyhdistys Pro Kuolimo Ry:n kanssa.

KIITOS OSALLISTUJILLE !

Lisätietoja antavat:

Raija Aura, 040 5843 278                                                    Marjo Ahola, 040 4828246

projektikoordinaattori                                                           metsäpalvelualue-esimies

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi                           OTSO Metsäpalvelut Oy

Ei kommentteja

Vastaa